Fortress Group

Menu
security congres 2014

FORTRESS ZOEKT COLLEGA’S

Kom jij ons gezellige en ambitieuze team in Naarden versterken?

logo-basic-fit@2x-3

Centralist Security Operations Center Basic Fit, Hoofddorp

Wil jij bijdragen aan het opzetten van het eerste Security Operations Center voor een van de snelst groeiende sportschoolketens van dit moment? Bekijk dan snel deze vacature!

Post-hbo opleiding Fraudeonderzoeker

Categorie(en):

fortress_logo_Academy_RGBHHS_M&PC_groen_fc

 

 

 

De Haagse Hogeschool en Fortress Academy hebben de handen ineengeslagen en de eerste opleiding speciaal voor fraudeonderzoekers ontwikkeld. Tijdens deze praktische opleiding leer je hoe je een solide onderzoek opzet en uitvoert volgens een vaste methodiek die universeel toepasbaar is. Docenten en experts uit het werkveld delen hun kennis en laten je via praktijkcases kennismaken met alle facetten van het vak. Zo ontwikkel je jezelf tot een gedegen en veelzijdige fraudeonderzoeker waar opdrachtgevers volledig op kunnen vertrouwen.

 

Opbouw van de opleiding fraudeonderzoeker

Tijdens de opleiding oefen je veel met realistische praktijkcases, waardoor je jouw onderzoeksvaardigheden uitbreidt en verfijnt. Je leert de feiten te scheiden van meningen en visies om te komen tot gedegen, objectieve conclusies. De colleges zijn klassikaal, interactief en staan onder leiding van gerenommeerde (gast)docenten. Zij laten je uitgebreid kennismaken met hun specifieke expertise, zoals interviewtechnieken, e-discovery en asset tracing. Je rondt de opleiding af met een praktijkopdracht, waarin alles wat je hebt geleerd samenkomt.

 

Programma

 

De opleiding Fraudeonderzoeker duurt 20 weken. Je volgt de opleiding in deeltijd. Je komt om de week voor college bij elkaar en besteedt daarnaast ongeveer 15 tot 20 uur per week aan zelfstudie.

 

1 Inleiding fraude en criminologie
2 De onderzoeksvraag
3 Het onderzoeksplan
4 Veiligstellen en verzamelen gegevens
5 Digitaal rechercheren
6 Interviewtechnieken
7 Analyseren en onderzoeksdossier
8 Concluderen, adviseren en rapporteren
9 Eindrapport schrijven
10 Eindrapport presenteren

De data en tijden voor 2019 worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Praktische Informatie

Locatie

De opleiding vindt plaats in Den Haag.

Toelatingseisen
Wij vragen een afgeronde hbo-opleiding in combinatie met 2 tot 3 jaar relevante werkervaring. Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure. Tijdens dit gesprek worden onder andere je motivatie en startkwalificaties getoetst.

Kosten
Het collegegeld voor de opleiding Fraudeonderzoeker bedraagt € 6.500,-, als je in één keer betaalt. Kiest je voor betaling in 3 termijnen, dan betaal je € 6.650,-. Door het collegegeld te betalen, kun je deelnemen aan alle colleges. Daarnaast kun je gebruikmaken van de internetvoorzieningen en de bibliotheek van De Haagse Hogeschool.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven voor de opleiding Fraudeonderzoeker door het online inschrijfformulier in te vullen en de noodzakelijke documenten te uploaden.

Je krijgt een ontvangstbevestiging per e-mail. De programmaleider neemt zo nodig contact op. Een telefonisch intakegesprek maakt deel uit van de inschrijfprocedure.

Als je aan de voorwaarden voldoet en de programmaleider je toelaat tot het programma, dan ben je definitief ingeschreven. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

Noodzakelijke documenten
Met het inschrijfformulier stuur je de volgende stukken mee: je cv, een kopie van het diploma van je hoogste opleiding, een kopie van je paspoort of ID-kaart en een recente pasfoto. Neemt je bedrijf of werkgever de opleidingskosten voor zijn rekening, dan stuur je ook het document Betaling door werkgever mee.

Diploma en erkenning

Na succesvolle afronding ontvang je een gezamenlijk certificaat van Fortress Academy en de Academie voor Masters & Professional Courses van De Haagse Hogeschool. De opleiding is ook NBA-gecertificeerd (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) en geeft recht op 80 PE-uren.

PE-button_alg

IFFC_logo1

 

 

 

 

IFFC

Het Institute for Financial Crime (IFFC) stimuleert kennisontwikkeling en onderwijs op het gebied van Financieel Economische Criminaliteit. De totstandkoming van de nieuwe post-hbo opleiding Fraudeonderzoeker van Fortress Academy en de Haagse Hogeschool is dan ook actief door het IFFC ondersteund. Het IFFC blijft betrokken bij de verdere ontwikkeling van deze opleiding. Meer informatie over het IFFC is te vinden op www.iffc.nl.

 

Contact

Meer weten over de post-hbo-opleiding fraudeonderzoeker?
Neem contact op met onze programmaleider de heer Jelle Plesman via jelle.plesman@fortressgroup.nl, of bel ons via 035-6946111.

Meld je aan 2