Fortress Group

Menu
Trigion-1

Implementatiemanager Integrale Projecten bij Trigion

Heb jij ervaring met het coördineren en succesvol implementeren van technische, multidisciplinaire projecten? Dan is dit dé rol voor jou!

security congres 2014

FORTRESS ZOEKT COLLEGA’S

Kom jij ons gezellige en ambitieuze team in Naarden versterken?

Examentraining Certified Fraud Examiner

Categorie(en):

Over de training

Fraudebestrijding staat steeds hoger op de agenda van zowel publieke als private organisaties. De impact van fraude is vaak groot: denk aan de financiële schade, maar ook reputatieschade en het verlies van in- en extern vertrouwen. Daarbij komt dat nieuwe vormen van fraude blijven opkomen. Bedrijven en organisaties zijn zich meer en meer bewust van de gevolgen van fraude en zoeken naar manieren om zich weerbaarder te maken tegen de risico’s van fraude. Investeren in fraudepreventie, fraudedetectie en fraudeonderzoek wordt dan ook steeds belangrijker. Het belang dat aan goed opgeleide anti-fraude professionals wordt gehecht is daarmee groter dan ooit.

Door de examentraining CFE te volgen vergroot je niet alleen je kennis op het gebied van fraudepreventie, fraudedetectie en fraudeonderzoek, maar mag je na het succesvol afleggen van het CFE examen de officiële titel Certified Fraud Examiner voeren. Als CFE maak je onderdeel uit van de Association of Certified Fraud Examiners, de grootste anti-fraude beroepsgroep ter wereld. Dit opleidingstraject verstevigt je positie als anti-fraude professional in het (internationale) werkveld en vergroot je toegevoegde waarde voor bedrijven en organisaties.

Dit opleidingstraject biedt een optimale voorbereiding op het internationale CFE Examen. De training kent een praktische insteek, waarbij veel aandacht is voor casuïstiek en het oefenen van examenvragen. Uniek aan de training is dat er naast de internationale context, uitgebreid bij de Europese en Nederlandse context wordt stilgestaan. Je krijgt les van ervaren docenten, allen met ruime ervaring in het fraudebestrijdingsdomein en met actuele kennis van het expertisegebied waarin zij doceren. De training volg je samen met andere anti-fraude professionals waardoor je, naast je kennis, ook je netwerk kunt verstevigen.

 

Voor wie?

De Examentraining is bedoeld voor anti-fraude professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van fraudebestrijding. Denk aan fraude analisten, managers die een fraudeonderzoeksafdeling aansturen, maar ook internal auditors, forensische accountants, security managers en risk managers.

 

Onderwerpen

Tijdens de verschillende trainingsdagen wordt achtereenvolgens stilgestaan bij de thema’s:

  • Financial Transactions & Fraud Schemes, denk hierbij aan verschillende verschijningsvormen van fraude
  • Law, denk hierbij aan o.a. civiel recht en witwassen
  • Investigation, denk hierbij aan o.a. (digitaal) bronnenonderzoek en interviewen
  • Criminology, denk hierbij o.a. aan witteboordencriminaliteit en fraude preventie programma’s

De voertaal van de training is in het Nederlands, de examenstof/literatuur is in het Engels.

 

Wat levert het op?

  • Optimale voorbereiding op het CFE examen
  • Naast Amerikaanse context ruime aandacht voor Nederlandse en Europese juridische context
  • Discussies met vakmensen om het netwerk te verstevigen
  • Aandacht voor praktijkgerichte toepassing van stof
  • Internationaal erkende titel Certified Fraud Examiner
  • 24 PE-uren (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants – NBA)

PE-button_24

 

 

 

 

 

Docenten
Dr. Karin van Wingerde is universitair docent Criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij doet onderzoek naar verschillende vormen van organisatiecriminaliteit en financieel-economische criminaliteit en de maatschappelijke reacties daarop. In het bijzonder is zij geïnteresseerd in de gedragseffecten van intern en extern toezicht bij ondernemingen en organisaties.

Drs. Marcel Westerhoud (CFE, CIA, CISSP, SCF) heeft een passie voor bijzonder (integriteits-) onderzoek. Hij studeerde af als bedrijfseconoom bij de vakgroep interne en externe verslaggeving aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde daarna de tweejarige postdoctorale opleiding Forensic Auditing, eveneens aan de Erasmus Universiteit (EURAC). Marcel is daarnaast gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging (CISSP en SCF), internal auditing (CIA) en fraudeonderzoek (CFE).

Drs. Joeri Frietman (RA, CFE) is manager bij BDO Forensics & Litigation Support. Hij is gespecialiseerd in forensisch onderzoek en het adviseren over fraudepreventie en fraude risicomanagement. Joeri heeft verschillende forensisch onderzoeken uitgevoerd in zowel het private als het publieke domein. Binnen BDO is hij de vaste docent voor het onderwerp fraude. Daarnaast verzorgt hij trainingen op het gebied van fraude voor diverse externe partijen. Ook is hij als docent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit.

 

Praktische zaken

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dien je te voldoen aan de toelatingseisen van de ACFE. Kijk voor meer informatie op: http://www.acfe.com/cfe-qualifications.aspx

 

Locatie

De training wordt gegeven bij Fortress Academy in Naarden (ongeveer 20 minuten van Amsterdam).

 

Cursusdata en tijden

De data voor 2019 worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Kosten

Fortress Academy Examentraining

€1.850,00

Associate Member bij de ACFE

$ 110,00

ACFE Prep Course

$ 795,00

Inschrijfgeld CFE Examen

$ 300,00

Subtotaal

$ 1.205,00

Ca. € 980,00

Totaal (inschatting, afhankelijk van wisselkoers)

Ca. € 2.830,00

Genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW.

 

Contact

Vragen? Bel of mail ons gerust: academy@fortressgroup.nl of 035-6946111.

 

Aanmelden
Direct aanmelden kan via onderstaand formulier.

Achternaam (verplicht)

Voornaam (verplicht)

Geslacht
 Man Vrouw

Je e-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)