Fortress Group

Menu
security congres 2014

FORTRESS ZOEKT COLLEGA’S

Kom jij ons gezellige en ambitieuze team in Naarden versterken?

logo-basic-fit@2x-3

Centralist Security Operations Center Basic Fit, Hoofddorp

Wil jij bijdragen aan het opzetten van het eerste Security Operations Center voor een van de snelst groeiende sportschoolketens van dit moment? Bekijk dan snel deze vacature!

Beveiligingsbedrijven willen keurmerk voor Nederlandse securitybranche

Categorie(en):

Nederlandse beveiligingsbedrijven willen een keurmerk in het leven roepen voor hun branche, naast een organisatie waarin ze zijn vertegenwoordigd. Daarmee willen ze zich onderscheiden van andere aanbieders, waarvan er steeds meer verschijnen.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt tegen het FD dat het in het najaar een rondetafelsessie wil organiseren om de noodzaak van certificering te bespreken. Onder de negen bedrijven die het initiatief steunen, zijn onder meer Fox-IT en Northwave, zo meldt de krant. Volgens Fox-IT-oprichter Ronald Prins moet een keurmerk ervoor zorgen dat de kwaliteit van de beveiligingssector verbetert.

Hij claimt dat hij nieuwkomers op de markt toejuicht, maar dat ‘het zonde is als organisaties geld uitgeven om hun beveiliging te verbeteren en daar dan niets mee opschieten’. Daarnaast zou hij willen dat de overheid bedrijven verplicht om hun beveiliging op orde te hebben, zoals in het Verenigd Koninkrijk het geval zou zijn. Daar moeten bedrijven beveiliging inkopen bij bedrijven die zich aan vastgestelde regels houden.

Een woordvoerder van beveiligingsbedrijf Innopay, dat geen deel uitmaakt van het initiatief, zegt dat er al wel isocertificeringen voor beveiligingsbedrijven zijn, maar dat deze geen bepaald niveau van de aanbieder garanderen. Verder ziet hij de noodzaak voor een Europees keurmerk, vanwege het internationale karakter van de beveiligingsmarkt.