Fortress Group

Menu
fff-logo-17-rgb

Fraude Filmfestival 5 en 6 oktober Eye Amsterdam!

Op 5 en 6 oktober aanstaande vindt het 4e Fraude Filmfestival plaats in Eye Amsterdam. Fortress is initiator en mede organisator van dit festival.

Business-Graduation-cap-icon

Examentraining CFE

De inschrijving voor de Examentraining CFE najaar 2017 is geopend. Interesse?

Klik hier voor meer informatie.

Workshop Fraudebeleidsplan

Categorie(en):

Alle organisaties, publiek en privaat krijgen vroeg of laat te maken met een of andere vorm van fraude. Fraude is niet weg te denken uit het dagelijks leven en het is daarom van groot belang goed voorbereid te zijn op eventuele incidenten. Fortress Academy heeft een 2-daagse workshop Fraudebeleidsplan ontwikkeld. In deze workshop leer je een goed fraudebeleidsplan schrijven, specifiek voor jouw organisatie.

 

Voor wie?

Security managers, beleidsmedewerkers, interne controllers. Iedereen die beroepsmatig in aanraking kan komen met fraudebeheersing en verantwoordelijk is voor het opstellen van een fraudebeleidsplan voor de organisatie.

 

Wat levert het op?

  • De laatste inzichten in fraude en effectief anti-fraudebeleid
  • Een fraudebeleidsplan dat specifiek is toegespitst op uw organisatie
  • 16 PE-uren (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants – NBA)

 

Inhoud

De workshop bestaat uit twee praktijkgerichte dagen waarbij je aan de slag gaat met het maken van een fraudebeleidsplan voor de eigen organisatie.

 

Op dag 1 komen de volgende onderwerpen aan bod: Wat is fraude?; Welke vormen van fraude zijn er?; Wet- en regelgeving rondom fraude; Gedragscode, bedrijfscultuur; Maatregelen, interne controle.

 

Op dag 2 staan de volgende onderwerpen centraal: Fraude-indicatoren, ‘red flags’; Fraude-awareness, meldprocedures; ‘Three lines of defense’, risicoanalyse; Klokkenluidersregelingen en monitorsystemen; Incident-responsplan; Fraudeonderzoek: doelen, bevoegdheden, uitvoeren/aansturen, uitkomsten.

 

Docent

Schimmel

De workshop wordt geleid door drs. Peter Schimmel (RA, CFE), partner bij Grant Thornton Forensic & Investigation Services. Peter is al 31 jaar nationaal en internationaal onderzoeker van de meest uiteenlopende integriteitsinbreuken. Hij treedt regelmatig op als docent en spreker. Hij is tevens auteur van het boek Fraudebeheersing. Een leidraad van preventie tot detectie. Elke deelnemer ontvangt een gratis exemplaar van dit boek.

 

 

Praktische zaken 

Cursusdata en tijden

Dag 1: Inleiding & Preventie fraude Woensdag 6 december 08.30-17.30
Dag 2: Detectie & Respons Woensdag 13 december 08.30-17.30
Data onder voorbehoud van wijzigingen. Bij een beperkt aantal inschrijvingen kan Fortress besluiten om de cursus te verplaatsen of te annuleren.

 

Locatie

De training wordt gegeven bij Fortress Academy in Naarden (ongeveer 20 minuten van Amsterdam).

 

Kosten

Lesgeld € 1.345,- per deelnemer.

Genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW.

 

Contact

Voor aanvullende informatie kun je contact met ons opnemen via academy@fortressgroup.nl of via 035-6946111.

 

Aanmelden

Direct aanmelden kan via onderstaand formulier.

Achternaam (verplicht)

Voornaam (verplicht)

Geslacht
 Man Vrouw

Je e-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)